A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sváby Bandi és az ATV szakértője kielemeztek egy videójátékot


„A menekülő orosz katonákat is gyakorlatilag leszedik” – fogalmazott az ATV műsorában Sváby András.


Kiderült: egy számítógépes játék felvételeit kommentálta.



Az ATV Heti Napló című műsorának egyik adásában Sváby András vendége Rácz András Oroszország-szakértő volt, akivel a műsorvezető fegyverkezési szempontból vizsgálta az orosz-ukrán háborút. A műsorban azonban Sváby egy olyan felvételt taglalt, amely az ATV videója alatti kommentelők, valamint a Mandiner által megkérdezett szakértő szerint is egy számítógépes játékból származik.

Az adás során Sváby András hangsúlyozta, hogy Rácz András Oroszország-szakértőnek 4-5 videót küldtek, amelyekből felkészülhetett. Mint a műsorvezető fogalmazott: „abból az elképesztő videóhalmazból, amit kapunk a különböző csatornákon keresztül,leválogattunk most négy-öt videót, ezt elküldtük önnek, tehát fel tudott ezekből készülni, ebből kérem szépen az első videót, hogy mutassuk meg. Itt azt fogjuk látni pillanatokon belül, […] hogy egy bayraktán vagy több bayraktán drónról lövik az orosz tankokat.”

„A kérdéses felvétel kvázi biztos, hogy egy videojáték” – nyilatkozta lapunknak a Sváby András által narrált felvétel kapcsán Szikora Márk, az esport1.hu munkatársa. Mint fogalmazott: „ha tudja az ember, hogy milyen játékból, milyen felvételt keressen, akkor viszonylag könnyedén rá is lehet bukkanni az eredeti videóra. Azon ki is van írva a kép aljára, hogy nem valós eseményt ábrázol, illetve azon nincs lebutítva a minőség, így tisztán észrevehető, hogy játék” – teszi hozzá.



Mint Szikora Márk fogalmaz, „érdemes összevetni, egy az egyben ugyanaz” a két video.

A szakértő szerint „az eredeti felvételen látni, hogy a fákat például nem rendereli ki a játék normálisan, de érdemes például megnézni a videó egyik részletén, ahogy a játék vezérelte tank jobbra-balra fordul”.

Egyes kommentelők szerint az ATV műsorában, valamint a YouTube-on elérhető videón is az ARMA 3 nevű játék részletei láthatóak. Az ARMA 3 egy nyílt világú, realizmuson alapuló, katonai taktikai lövöldözős videojáték, amelyet a Bohemia Interactive fejlesztett és adott ki kizárólag a Steam terjesztési platformon keresztül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések