A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nőkből áll az ukrán fegyveres erők egyötöde


Az ukrán first lady közölte az adatot.


„Az ukrán hadsereg létszámának egyötöde nő” − közölte Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége, tudósít a Kárpáthír. Az ukrán first lady szerint

ez a szám még a NATO-tagországoknál is magasabb

− írta Zelenszka a Telegram-oldalán a hősök napja alkalmából, melyet május 23-án tartanak az Ukrajna szabadságáért és függetlenségéért küzdő ukrán katonák tiszteletére, derült ki.

„Ma ünneplik a hősök napját Ukrajnában. És – a hősnőkét is. Ezen a napon köszöntjük azokat, akik hősiesen harcoltak Ukrajna függetlenségéért, és küzdenek most is” − írta,

megemlítve több olyan nőt, aki az orosz invázió első napján puskára cserélte a hivatását.

Írt Jarina Csornoguzról, aki a Forbes szerint Ukrajna 100 legbefolyásosabb nőjének egyike, és a filológusi pálya helyett a tengerészgyalogos-uniformist választotta. Olena Geraszimjukot is megemlítette, aki 2017-ben mentősként ment a háborúba a Hospitallers önkéntes egészségügyi zászlóalj tagjaként, és Kelet-Ukrajna legveszélyesebb területein mentette a sebesültek életét, írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések