A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom morzsasüti rebarbarás töltelékkel: hamisítatlan tavaszi édesség


Mennyei morzsasütit készíthetsz rebarbarás töltelékkel, főleg, ha még epret is teszel a töltelékbe.


Ha szívesen készítesz morzsasütit, ez a rebarbarás változat garantáltan ízleni fog. A savanykás növény isteni finom bármilyen sütemény töltelékeként. Nagyjából egyszerre van a szezonja az eperrel, ezért érdemes együtt felhasználni őket, mivel egyébként is remekül kiegészítik egymás ízvilágát.

Hozzávalók 4 személyre

A morzsához
👉 15 dkg liszt
👉 12.5 dkg vaj
👉 8 dkg cukor
👉 5 dkg zabpehely
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet sütőpor
👉 1 csipet só
👉 1 citrom reszelt héja

A gyümölcsös részhez
👉 50 dkg eper
👉 30 dkg rebarbara
👉 20 dkg cukor
👉 3 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az epret és a rebarbarát mosd meg, szabadítsd meg őket a zöld leveleiktől, és vágd őket kétcentis darabokra. Forgasd össze a cukorral és a liszttel, és egyengesd el a keveréket egy tepsi aljában.

A tésztához a lisztet, a cukrokat, a zabpelyhet, a sót, a sütőport és a citromhéjat morzsold el a vajjal. Morzsás állagú masszát fogsz kapni, ami nem áll össze. Ezt kanalazd a gyümölcsös keverék tetejére, és told az egészet 200 fokos sütőbe nagyjából 25-30 percre, amíg szép színt kap. Tálalhatod görög joghurttal vagy vaníliafagyival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések