Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajpuhára sült marha vörösboros, gombás szószban: mennyei ragu francia recept alapján


A mennyei burgundi marharagu vörösboros, gombás szószban sül vajpuhára.


A világ egyik legnépszerűbb étele a burgundi marharagu, amely vörösboros, gombás szószban készül. Elképesztően finom, laktató étel, de a hús puhulására időt kell szánni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 90 dkg marhalábszár
👉 40 dkg gomba
👉 20 dkg bacon
👉 6 dl víz
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 dkg vaj
👉 4 dl vörösbor
👉 3 evőkanál olaj
👉 3 babérlevél
👉 2 hagyma
👉 1 ág rozmaring
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál paradicsompüré
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 teáskanál bors

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és olajon pirítsd meg öt-hat perc alatt. Ha kész, a megpirult baconkockákat szedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A marhalábszárat kockázd fel, a bacon visszamaradt zsírján nagy lángon tíz perc alatt pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki. A gombát mosd meg, de hagyd egyben. Tedd őket ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús is pirult, szintén nagy lángon négy perc alatt pirítsd meg, majd vedd ki őket. A visszamaradt zsiradékban olvaszd fel a vajat. A hagymákat szeleteld fel, és párold üvegesre a vajon. Tedd vissza a serpenyőbe a gombát, a bacont, keverd hozzá a paradicsompürét, az átnyomott fokhagymagerezdeket, szórd meg liszttel, öntsd fel vörösborral és vízzel, szórd meg sóval, kakukkfűvel, borssal és a rozmaring letépkedett leveleivel, dobd hozzá a babérleveleket, majd tedd vissza a szószba a húst is, és kis lángon három óra alatt főzd puhára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések