A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ungár Péter nem akarja újra hallani, hogy miért verték el őket úgy, mint jég a határt


Folytatódott a Facebookon Hadházy Ákos és Ungár Péter üzengetése. Az LMP frakcióvezetője feltette a kérdést: „Mit remélünk attól a politikától, aminek az a fő mondanivalója, hogy a kormányváltás teljesen esélytelen?”


Az LMP ifjúsági szervezete, a Zöld Generáció választások utáni kocsmázásokat szervezett a párt politikusaival, akikkel egy sör mellett lehetett beszélgetni arról, hogy miért alakulhatott így az eredmény. Hadházy Ákos, aki korábban az LMP-ben politizált, most a Momentum-frakció tagja lesz, úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy „valami nagyon nagy baj van, ha egy elcsalt választáson elszenvedett tragikus vereség után egy ellenzéki vezető szerint a kocsmázás ideje jött el”.

Ungár Péter reagált Hadházy Ákos kritikájára:

Hadházy Ákos most – ha jól értem – éppen azt veti a szememre, hogy olyan eseményeken veszek részt, ahol vidéki kocsmákban megkérdezzük az egyébként nem csak fiatalokból álló résztvevőktől, hogy szerintük miért vertek el minket úgy, mint jég a határt. Mivel elég egyértelműnek tűnik, hogy a negyedik kétharmad még ki sem hűlt teteme mellett bennem több a kérdés, míg képviselőtársamban sokkal több a válasz így, ezért megpróbálom néhány kérdéssel mederbe terelni a beszélgetésünket.

Ungár Péter feltette a kérdést, ha arra jutnak a negyedik kétharmad után, hogy ebben a rendszerben nem lehet megverni a Fideszt,akkor miért reméljük, hogy a kulturális bizottság alelnöki helyéről való lemondástól gyökeresen változik a helyzet? Egyáltalán mit remélünk attól a politikától, aminek az a fő mondanivalója, hogy a kormányváltás teljesen esélytelen?”.

Az LMP frakcióvezetője nem tudja, hogy van-e lehetőség a Fidesz rendszerében legyőzni a Fideszt, de abban biztos, hogy a válaszhoz közelebb vinne, „ha egyszer mi úgy együtt az ellenzéki oldalon tudnánk egy jó kampányt csinálni”.

Ha végre egyszer nem magunkról, hanem a választókról beszélnénk egy választást megelőzően: annyi mindennel próbálkoztunk már, egy esélyt ennek is lehetne adni. Én teljesen egyetértek abban, hogy az ellenzéknek igazságtalan módon kisebb szelet jut a nyilvánosságból, mint a Fidesznek. De őszintén nem értem, hogy miért nem az a helyzet megoldása, ha a választópolgárok által is érzékelt problémákról beszélünk a nekünk jutó időben.

Ungár Péter nem látja annak értelmét, hogy „abban a kevés időben, amit a köztévén kapunk, elmondjuk, hogy kevés időt kapunk a köztévén”, helyette lehetne például arról beszélni, hogy „mi mit tennénk az elértéktelenedő közalkalmazotti bérekkel”.

A politikus kijelentette:

Én súlyosan nem értek egyet Hadházy Ákos diagnózisával, az ő válaszait a jelenlegi helyzetben egy a rossz irányba tett lépésnek tartom. De a politika már csak olyan, hogy dolgokban nem értünk egyet, ettől én Hadházy Ákost semmilyen szinten nem tartom rossz embernek, majd a választók eldöntik, kivel értenek egyet.

Ungár Péter azt is hozzátette, szó nélkül hagyta volna Hadházy Ákos legutóbbi megjegyzését, de ezeket a programokat az LMP ifjúsági tagozata szervezete, akik egy ilyen vereség után is tenni szeretnének valamit, „ők végképp nem szolgálnak rá semmilyen támadásra, ezért kötelességem megvédeni őket”.
 

Az LMP képviselője végül azt javasolta, hogy minél gyorsabban zárják le ezt a vitát, mert „attól tényleg nem lesz nagyobb az ellenzéki tábor, ha újra és újra elmondjuk a legradikálisabb ellenzéki szavazóknak, hogy az LMP nem a kedvenc pártjuk”.
 
A poszt alatt Hadházy Ákos így kommentálta Ungár Péter gondolatait: „Azt hiszem, a képviselő úr nem érti, miről beszélek. Illetve nem is tudom, vagy nem érti, vagy nem akarja érteni.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések