A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Európa erős, Orbán veszített” – reagáltak a Magyarország nyomorát kívánó Dobrevék a jogállamisági mechanizmus elindítására


„Európa erős, Orbán veszített!” – reagált Gyurcsány felesége a jogállamisági mechanizmus megindítására. Szerinte ennél egyszerűbben nem üzenhetett volna az Európai Unió Magyarországnak: „készek megbüntetni Orbánékat, ha továbbra is gátlástalanul lopják meg a magyar embereket, és csak a saját zsebüket tömik ki a tisztességes magyaroknak járó támogatásokkal”.


Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István azt írta a Facebookon, hogy Magyarországnak ezek után egyetlen esélye van, mégpedig az, hogy csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Felidézte továbbá, hogy a Fidesz egy 2009-ben kiadott programjában még támogatta az Európai Ügyészséget. 2009-es, „Igen, Magyarország többre képes!” című programjuk egész pontosan így fogalmaz: „a Fidesz támogatja (…) az Európai Ügyészség felállítását, hatáskörének bővítését az unió pénzügyeit sértő bűncselekményeken túl más súlyos, több tagállamot érintő bűncselekményekre is”.

A Jobbik részéről szűkszavúan Gyöngyösi Márton kommentálta Facebook-oldalán a történteket: „Elindult a jogállamisági eljárás a kormány ellen.

Pár hónap, és pénz se lesz. Ennyit a biztonságról.”

Cseh Katalin, a Momentum hazaárulója szerint pedig bebizonyosodott az, amit évek óta mondanak: „súlyos veszélyben vannak az uniós források Orbán Viktor politikája miatt”. Szerinte az „egyre mélyülő megélhetési válság miatt” soha nem volt még nagyobb szükség az EU-s forrásokra, és

„soha nem voltunk még gyengébb pozícióban, hogy ez a segítség valóban megérkezzen hazánkba”.
„Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a magyar érdekek képviselete, akkor nem páros lábbal tiporná, építené le a magyar jogállamiságot, valamint akasztana tengelyt az Európai Unióval, hanem mindent megtenne azért, hogy megszerezze az uniós forrásokat” – tette hozzá Cseh Katalin.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések