A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz hadsereg megsemmisítette az S-300-asokat és több mint 200 ukrán katonát


Az orosz csapatok 38 ukrán katonai létesítményt, valamint több mint 200 ukrán nacionalistát semmisítettek meg az éjszaka folyamán - közölte Igor Konaszenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője.


"Az orosz légierő taktikai és katonai repülése 38 ukrán katonai létesítményt támadott. Ezek között van hét ellenőrző pont, két légvédelmi rakétarendszer - egy S-300-as Mykolajivka közelében és egy Osa AKM Velyka Kamyshevakha közelében, két megerősített település, valamint 27 olyan helyszín, ahol ukrán embereket és katonai felszerelést összpontosítanak" - mondta a tábornok.

Hozzátette, hogy "több mint 210 nacionalista és 43 páncélozott jármű megsemmisült".

"A tüzérségi egységek a nap folyamán 309 lövészetet hajtottak végre. Eltalálták: 14 ellenőrzőpontot, 292 AFU ember- és katonai felszerelés koncentrációs területet, valamint három lőszerraktárat a Harkivi területen lévő Cservonoje és Illicsivka körzetekben" - mondta Konaszenkov.

Orosz támadás eredménye Mikolajivnál:


Emellett az orosz hadsereg az éjszaka folyamán 17 nagy pontosságú rakétacsapást mért ukrán katonai létesítményekre, amelyek többek között két parancsnoki állást és 15 olyan területet értek, ahol katonai felszerelések voltak felhalmozva.

Tengerről indított, nagy hatótávolságú, precíziós Kalibr rakétákkal a zaporizzsjai alumíniumgyár területén hangárokat semmisítettek meg az éjszaka folyamán, amelyekben nagy mennyiségű amerikai és európai fegyvert és lőszert tároltak.

 

Oroszország február 24-én különleges műveletet indított Ukrajna denazifikálására és demilitarizálására. Mint Putyin hangsúlyozta, célja az volt, hogy "megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja Donbász felszabadítása.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések