A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szanyi Tiborék nem adják fel, az EP-választáson is indulnának


Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) és a Thürmer Gyula-féle Magyar Munkáspárt együtt, közösen indult és állított jelölteket a 2022-es országgyűlési választáson. A pártszövetségnek azonban nem sikerült országos listát állítania, mindössze 49 választókerületben tudták összegyűjteni az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.


Szanyi Tibor is megmérette magát egyéniben, az ismert baloldali politikus a XVI. kerületben indult. Az ISZOMM alelnöke mindössze 0,71 százalékot szerzett, 375 voksot gyűjtött be Budapest 13. számú választókerületében. Itt egyébként végül Szatmáry Kristóf, a Fidesz-KDNP jelöltje győzött kis különbséggel, csupán 38 szavazattal győzte le az ellenzéki összefogás színeiben induló Vajda Zoltánt. Itt azonban még lehetséges, hogy a levélszavazatok megszámlálása fordíthat az eredményen.
Hirdetés

Szanyi a nyolc indulóból csak a hetedik lett, a Mi Hazánk Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Megoldás Mozgalom helyi jelöltje, de még egy független induló is több szavazatot szerzett nála.

Az ISZOMM alelnökének az induláshoz 500 érvényes ajánlást kellett összegyűjtenie az induláshoz, úgy fest, még közülük sem mindenki támogatta aztán a szavazás során.

Az atv.hu megkeresésére Szanyi elmondta, szerinte teljesen reális eredményt értek a választáson, a jelöltjeik hozták azt az 1 százalék körüli eredményt, amelyre korábban a média és a közvélemény-kutatások beárazták őket.

Szanyi szerint ezen a választáson a kis pártoknak “nem osztottak lapot”, a meccs arról szólt, hogy kormány vagy ellenzék. Szerinte összesen két új szereplő jelent meg idén, ők és a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom, mindketten hasonló eredményt is értek el, azzal a különbséggel, hogy amíg ők az állami támogatást sem vették fel a jelöltjeik után, addig Gattyánék 1-2 milliárdot is elkölthettek a kampányukra.

Az ISZOMM alelnöke nem látja problémásnak, hogy több ajánlást kapott, mint ahány szavazatot. Szerinte sokan esélyt akartak adni neki, de nem akartak rá voksolni.

“Ez egy teljesen természetes jelenség. Vannak olyanok, akik egyszerre öt vagy hat pártnak is aláírtak, de nekik is csak ez szavazatunk van” - érvelt Szanyi Tibor.

Arra a kérdésünkre, hogy az elért eredmények tükrében milyen jövőt jósol maguknak, Szanyi azt mondta, ők először indultak el a választáson, ehhez mérten pedig nem szerepeltek rosszul.

Terveik között szerepel, hogy a jövőben időközi választásokon és az EP-választáson is elindulnak majd. Azt még nem tudta megmondani, hogy ezeken is a Magyar Munkáspárttal közösen terveznek-e közösen indulni, erről ugyanis még hivatalos egyeztetés nem zajlott, de úgy gondolja, hogy volt értelme ennek az együttműködésnek, ezért nem látja akadályát annak, hogy ez a későbbiekben is így legyen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések