A pácolt, fűszeres csirkecombhoz nagyon jól megy a vele sült hagymás krumpli.
A sült csirkecomb végtelen módon variálható, és mindig olyan fűszereket adhatsz hozzá, amihez épp kedved van. A lényeg a pácolásban rejlik: legalább egy órát tartsd a fűszeres lében, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. Hagymás krumplival együtt sütve különösen ínycsiklandó fogás lesz belőle.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
👉 8 csirkealsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 késhegynyi chili (elhagyható)
A hagymás krumplihoz
👉 75 dkg krumpli
👉 3 vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal, a borssal, és ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilivel. Forgasd meg a húsokat ebben a pácban, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a krumplit hámozd meg, karikázd fel, és oszd el egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsiben. Karikázd vagy cikkezd fel a hagymát is, forgasd össze a tepsiben lévő krumplival, sózd és borsozd meg őket, majd tedd a tetejükre a bepácolt csirkét. Ha maradt vissza a fűszeres léből, azt öntsd a krumpli tetejére, és alufóliával letakarva told az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz perc alatt pirítsd ropogósra a csirkén a bőrt.
0 Megjegyzések