Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sonkás, sajtos rakott tészta: húsvéti maradékból, sok sajttal a tetején


Ha még mindig maradt egy darab sonka húsvétról, jól jöhet a rakott tésztába.


A sonkás-sajtos rakott tészta kiadós, ízletes és praktikus egytálétel, ami húsvét után gyakran kerül az asztalra. A tejszíntől finom selymes lesz, a tetejéről pedig ne sajnáld a sajtot, sőt, akár kétfélét is szórhatsz rá. Tökéletes alap a hagyományos kockatészta. Az biztos, hogy utána sokáig nem leszel éhes.

Hozzávalók

👉 50 dkg tészta
👉 30 dkg sonka
👉 20 dkg sajt
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 evőkanál liszt
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 vaj

Elkészítés:

Egy fazékban forralj vizet, adj hozzá egy teáskanál sót, és rakd bele a tésztát. Főzd meg, majd szűrd le, és csepegtesd le. A sonkát vágd kisebb darabokra, és kevés zsiradékon süsd át pár perc alatt. A tejszínt keverd simára a liszttel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy tepsit vagy tűzálló edényt kenj ki vajjal. Rendezz el benne egy réteg tésztát, rakj rá sonkát, és önts rá a tejszínes keverékből. Folytasd tovább a rétegezést. A végén mehet rá a maradék tejszín, és szórd meg a reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25 percig. Ha a sajt elolvad, és szép piros, kiveheted a sütőből. Amennyiben túl gyorsan sül, fedd le fóliával. Mielőtt felvágod, pihentesd legalább 10 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések