Az egyszerű alapanyagokból készülő tojássaláta finom krémes, húsvéti maradékból villámgyorsan elkészíthető.
Ha a főtt tojást önmagában már unod, készíts belőle ízletes majonézes salátát. Újragondolva biztosan szívesen eszik belőle a család minden tagja. Kenyérre kenve tökéletes szendvicskrém, de akár tortillába is teheted, sőt köretként is számításba veheted. Nem hiányozhat belőle a hagyma, sajttal pedig még tartalmasabb.
Hozzávalók
👉 20 dkg tejföl
👉 10 dkg sajt
👉 6 db főtt tojás
👉 3 szál újhagyma
👉 3 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors
👉 cukor
Elkészítés:
A keményre főtt, megpucolt tojásokat és a sajtot vágd kisebb kockákra, és a felszeletelt újhagymával együtt rakd egy tálba. Keverd össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt, egy csipet sót, borsot, és ízlés szerint cukrot, majd az öntetet keverd alaposan össze. Kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd még egy kicsit.
Öntsd a tojásos keverékre, óvatosan keverd össze, majd tedd a hűtőbe tálalásig. Érdemes egy-két órát pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések