A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Serpenyős csirkemell sűrű, zöldfűszeres szószban: vajon pirul a hús ropogósra


Vajban sütve, friss, zöldfűszeres szósszal tálalva nagyon finom a csirkemell.


A vajban kisütött zöldfűszeres csirkemellet francia csirkének is nevezik, ami megtévesztő, mert valójában Amerikában élő olasz kivándorlók találták fel. Az eredete egyébként mindegy is, a lényeg az omlós hús, a friss fűszerek, a parmezán és a lágy szaft.

Hozzávalók 3 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg parmezán
👉 4 dkg olívaolaj
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál friss petrezselyem
👉 1 evőkanál friss oregánó
👉 1 evőkanál friss bazsalikom
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 dl alaplé
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, villával verd fel, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a reszelt parmezánt és egy evőkanál petrezselymet. A csirkemellet vágd nagy szeletekre, és enyhén klopfold ki egy fólia alatt. Egy serpenyőben olvaszd össze az olívaolajat a vaj felével. Egy tálba szórj lisztet, ebben forgasd meg a csirkét, utána mártsd bele a tojásos keverékbe. Oldalanként négy-négy perc alatt süsd meg, majd tedd félre őket. Ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús pirult, öntsd bele a bort és az alaplevet, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, csavard hozzá a citrom levét, és nagy lángon főzd két percig, amíg az alkohol elpárolog. Ekkor vedd kicsire a lángot, add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, oregánót és a maradék petrezselymet. Végül olvaszd hozzá a vaj másik felét. Amikor a vaj is elolvadt, tedd vissza a szószba a csirkét, és fél perc alatt forrald össze az egészet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések