A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kakaós piskótatekercs gesztenyés krémmel töltve: a töltelék a mascarponétól selymes


Készítsd változatosan a piskótatekercset! Kakaóval a tésztájában, és mascarponés gesztenyekrémmel töltve mennyei desszert.


Nagyon finom a kakaós piskótatekercs gesztenyés krémmel töltve is. A tésztája a sok tojáshabnak köszönhetően sütőpor nélkül is légiesen könnyű lesz. Ha a piskótából tekercset készítesz, a megszokottnál kicsit kevesebb lisztet adj hozzá, hogy könnyebben fel tudd csavarni.

Hozzávalók 1 darabhoz

A piskótához
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez
👉 50 dkg gesztenyemassza
👉 25 dkg mascarpone
👉 3 dkg feketekávé (neszkávéból is lehet)
👉 2.5 dl habtejszín
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére
👉 1 evőkanál víz
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Először a krémet állítsd össze. Egy tálban törd össze a felolvasztott gesztenyemasszát, add hozzá a mascarponét, a kávét és a kakaóport. A hideg tejszínt verd habbá, és forgasd a krémhez. Tálalásig tartsd a hűtőben.

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd folyamatosan robotgéppel keverve adagold bele kanalanként a cukrot és egyenként a tojások sárgáját. A kakaót keverd el a liszttel, szitáld az egészet a tojásos masszába, és fakanállal keverd el. Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokos sütőben süsd készre nagyjából tíz perc alatt. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, de vigyázz, ki ne száradjon. Ha kész, azonnal borítsd ki egy konyharuhára, még melegen tekerd fel, és így hagyd kihűlni. Fél óra múlva, amikor már langyos, tekerd le, kend meg a töltelékkel, és tekerd újra fel.

A díszítéshez olvaszd össze kis lángon a vizet, a kakaóport és a cukrot, ezt csorgasd a tésztára, és tedd hideg helyre, hogy megdermedjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések