A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország megfenyegette az USA-t


Oroszország szerint beláthatatlan következményekhez vezet, ha az USA további fegyvereket küld Ukrajnának.


Moszkva közölte az Egyesült Államokkal, hogy „beláthatatlan következményekkel" járhat, ha Washington továbbra is fegyvereket szállít Ukrajnának, írja a Sky News a Washington Post értesülése alapján. A laphoz eljutott diplomáciai feljegyzésben állítólag az állt, hogy

Felszólítjuk az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy hagyjanak fel Ukrajna felelőtlen militarizálásával, amely kiszámíthatatlan következményekkel jár a regionális és nemzetközi biztonságra nézve.

Oroszország azzal vádolta a szövetségeseket, hogy megsértik a fegyverek konfliktusövezetekbe történő szállításának "szigorú elveit", és figyelmen kívül hagyják "azt a veszélyt, hogy Ukrajnában a precíziós fegyverek radikális nacionalisták, szélsőségesek és bűnözők kezébe kerülnek".

Az USA eddig összesen 1,7 milliárd dollár amerikai segélyt kötött Ukrajnának.

Medvegyev is figyelmeztetett

Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő reagált azon felvetésekre, hogy Finnország és Svédország csatlakozna a katonai szövetséghez, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

A politikus azt mondta, hogy ebben az esetben, ha tényleg belépnének a tömbbe, Oroszország „ellenfélnek" tekintené őket, és következményei lennének a döntésüknek.

Medvegyev azt mondta, hogy véget kell vetni a nukleáris fegyverektől mentes balti régióról szóló beszédnek, és hozzátette, hogy helyre kell állítani az egyensúlyt – írja a Sky News.

Kiemelte, hogy bár nagyon nagy változást nem jelentene Oroszország számára a lépés, de intézkedéseket kellene hozniuk a régióban.

Oroszország, mielőtt inváziót indított volna Ukrajna ellen, többször sérelmezte, hogy a NATO kelet felé terjeszkedik, ezzel potenciális veszélyt jelent az Orosz Föderáció számára, ezért szorgalmazták, hogy Ukrajna ne lehessen az USA által vezetett katonai tömb tagja.

Finnország mindeddig elzárkózott a csatlakozás elől, azonban az ország vezetése egyre többet beszél ezen lehetőségről, és úgy vélik, sőt, a közvélemény-kutatások is azt mutatják, hogy a népesség körében is megnőtt a támogatottság.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések