A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

New York Times: Magyarország a zsarnokságba süllyedő demokrácia legjobb példája


Az amerikai lap szerint Orbán már minden szabályt megváltoztatott 2010 óta.


A 2010-es törvényes szavazáson megszerzett többége óta Orbán minden szabályt megváltoztatott, hogy hatalomban maradhasson, írja a New York Times.

Szerintük a bíróságokat a miniszterelnök a saját embereivel rakta tele, perekkel nyomta el a kritikus médiát, megváltoztatta a választási rendszert. A szavazatok kevesebb, mint felével kétharmados többséget szerzett a parlamentben – a Fidesz a 199 képviselői székből 135-öt tudhat magáénak a vasárnapi választások után. Az Orbán-kormány szerintük

ötvözi a kulturális nacionalizmust, a populista gazdaságpolitikát és a magas szinteket is átható korrupciót.

Hangsúlyozták: döntései emelték a vidéki életszínvonalat, amely fő szavazóbázisának számít, de nem késlekedett a bevándorlókkal, legutóbb az LGBTQ-személyekkel szembeni félelmeket gerjeszteni sem. Az ukrán-orosz konfliktusban a semleges béketeremtő szerepét öltötte magára, írják, de zömében Putyin oldalán foglalt helyet. Hozzátették: nem csatlakozott a Nyugat-Európai erőfeszítésekhez Ukrajna fegyverekkel való megsegítéséhez és ellenállt az orosz energia szankcionálásának is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések