Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes majonézes kukorica sok sajttal: önmagában vagy húsok mellé is nagyon finom


Nagyon finom a majonézes kukorica, ha sajttal és piros kápia paprikával ízesíted.


A sajtos majonézes kukorica fantasztikus hidegtálas készítmény akár húsok mellé, akár önmagában, zöldségekkel vagy pirítóssal. Egy szép szál piros kápia paprika még jobban felfrissíti. Tökéletes kísérője lehet a húsvéti sonkának vagy báránysültnek is.

Hozzávalók 4 személyre:

👉 20 dkg sajt
👉 1 közepes doboz csemegekukorica (25-30 dkg)
👉 1 kápia paprika

A majonézes krémhez
👉 3 evőkanál tejföl
👉 1.5 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 kávéskanál mustár
👉 1 csipet cukor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sajtot kockázd, fel, a paprikát vágd apró szeletekre, a kukoricakonzervet csepegtesd le. Egy tálban keverd el a tejfölt a majonézzel, a citromlével, a mustárral, a cukorral, egy kevés cukorral, és ízlés szerint sózd, borsozd. Keverd hozzá a felkockázott sajtot, a kukoricát és a paprikát. Akár azonnal is tálalhatod, de néhány óra hűtés csak jót tesz neki, hogy az ízei összeérjenek. Tálald húsok mellé, vagy felszeletelt zöldségekkel. Pirítósra kenve is igazán finom.

Belföld
 ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések