A kaszinótojás minden ünnepi alkalmat feldob: húsvétkor is készítsd el!
A gazdag töltelékkel megrakott kaszinótojás az egyik legnépszerűbb hidegtálas készítmény, amelynek a húsvéti asztalon is ott a helye a sonka mellett. Frissen is finom, de ha van rá lehetőséged, készítsd el tálalás előtt egy nappal, hogy az ízeknek legyen lehetőségük a hűtőben összeérni. A tojásokat kifőzés előtt tartsd egy órát szobahőmérsékleten, hogy ne repedjen meg a héjuk.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 6 tojás
👉 2 evőkanál majonéz
👉 1 csapott evőkanál mustár
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 pirospaprika a szóráshoz
A besamelhez
👉 1.5 dkg vaj
👉 1 evőkanál liszt
👉 0.5 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat tedd forrásban lévő vízbe, és tíz perc alatt főzd ki őket keményre. Ha készen vannak, tedd át őket hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, ekkor távolítsd el a héjukat, vágd őket félbe, és a sárgájukat kanalazd egy tálba.
Amíg hűlnek a tojások, készítsd el a belsamelt. A vajat kis lángon olvaszd fel, add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel addig, amíg felhabzik, majd öntsd fel a tejjel, és egy perc alatt sűrítsd össze. A sűrű mártást keverd el a tojássárgákkal, majd add hozzá a majonézt, a mustárt, a szerecsendiót és a sót is. A tojásfehérjéket helyezd el egy tálon, és töltsd beléjük vissza a sárgákból készült krémet. Ha igazán elegáns szeretnél lenni, habzsákot használj ehhez a művelethez. Szórd meg minden adag tetejét kis pirospaprikával, és tálalásig tartsd a hűtőben.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések