A krumplival és hagymával készült spanyol omlett olyan laktató, hogy teljes értékű ebédnek is megfelel.
Az omlettet rendszerint reggelire, esetleg vacsorára készítjük, a krumplival és hagymával sült spanyol változat azonban annyira kiadós, hogy főfogásként is bátran kínálhatod.
Hozzávalók 4 személyre
👉 6 tojás
👉 4 krumpli
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, add a hagymához, és 10-15 perc alatt közepes lángon süsd meg őket. Nem kell, hogy ropogós kérgük keletkezzen, a lényeg, hogy ne maradjanak nyersek. A tojásokat üsd egy tálba, sózd és borsozd őket, majd öntsd hozzá a kisült krumplit és hagymát, és keverd el. Letakarva hagyd állni negyedórát. A pihentetési idő leteltével egy tiszta serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg az omlettet.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések