A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kevesebb a bűncselekmény Nádudvaron, autót már két éve nem loptak

Terítéken a rendőrség, a polgárőrség, a katasztrófavédelem és a mezőőrség munkája.

Nádudvar Város Önkormányzatának képviselői a csütörtöki tanácskozásukon nagy hangsúlyt fektettek a település rendvédelmi szerveinek beszámolóira. A főbb napirendek közt szerepelt dr. Gali Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető tájékoztatója, aki elmondta, hogy

tavaly 47 bűncselekményt követtek el Nádudvaron, amely a 2020. évi 61-hez képest, további csökkenést mutat. Sőt, az elmúlt tizenkét év adatait tekintve ez a legalacsonyabb érték.

A lopások száma a 2020. évben 25 volt, ez a 2021. évben 15-re csökkent, ami a tizenkét év adatai alapján szintén a legalacsonyabb érték. Személygépkocsi-lopást és zártgépjármű-feltörést az elmúlt két évben nem regisztráltak. A lakásbetörések száma kilencről hatra csökkent. Rablást tavaly nem regisztráltak, előtte egy volt.

A városban jól szervezett és aktív polgárőr-egyesület, valamint mezőőri szolgálat működik. Az önkormányzati intézmények, a közparkok, valamint a kivezető utak korszerű térfigyelő kamerákkal vannak felszerelve – tette még hozzá a rendőrkapitány.

Szőnyi Zsolt mezőőriszolgálat-vezető beszámolójából kiderült: szabálysértési eljárást kezdeményeztek négy személy ellen, akik az őszi időszakban betakarítási időben kukoricát loptak a városszéli mezőgazdasági területekről. Kiderült: munkáját a pandémia nagy mértékben megnövelte, hiszen segédkeztek a helyiek oltópontra szállításában is. Számos alkalommal működtek együtt a rendőrség mellett a tűzoltókkal, vízügyesekkel, polgárőrökkel, emellett területviták rendezésében és rendezvények biztosításában is közreműködtek.

Barta Imre helyi polgárőrelnök, kapcsolódva a mezőőrvezetőhöz, szintén a pandémiás helyzet okozta többletfeladatokat és a társszervekkel való remek együttműködést hangsúlyozta.

A képviselők örömmel konstatálták az elhangzottakat, és köszönték a beszámolt szervezetek munkáját.

Három utcaburkolat is megújul

Fentiek mellett a testület elfogadta az ajánlattételi felhívást a Kádas, Puskin és Petőfi utcák útépítésére, fejlesztésére, amelyekre már korábban pályázati forrást nyert a város. A közbeszerzési eljárás lezárultával kezdődhet a kivitelezés, indulhatnak az aszfaltozó gépek.

Forrás: haon.hu

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések