Hirdessen itt

Kamu Geri beismerte: azért léptem vissza, hogy ne Dobrev nyerjen


„Sem ő, sem más miniszterelnök-jelölt nem ért volna el sokkal jobb eredményt a vasárnapi parlamenti választásokon” – mondta a főpolgármester a Blikknek adott interjújában.


A választási vereség miatt elindult felelőskereséssel kapcsolatban úgy fogalmazott, szerinte két hibát követtek el: „az egyik, ha nem teszünk föl kellemetlen kérdéseket is, a másik, ha ezekre a kérdésekre nagyon leegyszerűsítő választ akarunk adni. Az eredmény olyan mértékben maradt el a várakozásainktól, hogy azt biztosan nem lehet csak és kizárólag a kampány legfontosabb szereplőjének a nyakába varrni. Bonyolultabb a magyarázat ennél.”

Úgy látja, a fő üzenetük is, hogy mi nem vagyunk a Fidesz, csődöt mondott és nem volt elég. Karácsony azt szerette volna, ha a kampányuk a szociális válság megoldását érintő javaslatokról szól. Hozzátette, „míg a Fidesz populista politikát folytatott, az ellenzék egy elitista politikába szorult be.”

Mégis a vereség legközvetlenebb okaként azt jelölte meg, hogy „Jobbik-szavazók nem támogatták az ellenzéket. Ezért nem csak a Jobbik vezetői a felelősek, mi közösen valamit rosszul csináltunk.”

Az interjúban arról is beszélt, hogy „azért léptem vissza az előválasztáson, mert ha ezt nem teszem meg, egyértelmű, hogy Dobrev Klára lett volna az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Mivel a Fidesz láthatóan arra készült, hogy Gyurcsánnyal azonosítsa a teljes ellenzéket, azt gondoltam, Márki-Zay Péternek több esélye van megszólítani a bizonytalan szavazókat. Nem látjuk azt a forgatókönyvet, ami nem valósult meg, így azt sem tudjuk, jobban működött volna-e.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések