Íme, a Kossuth-kenyér receptje: klasszikus magyar teasütemény, amelynek alapja egyszerű, kakaós piskótatészta.
A Kossuth-kenyér receptje nem túl bonyolult. Állítólag már a Pilvax kávéházban is ilyen édességet kínáltak fel kávé és tea mellé, a nevét is innen kapta. Lekvárral lekenve, porcukorral megszórva is nagyon finom.
Hozzávalók 1 darabhoz
👉 15 dkg liszt
👉 12 dkg cukor
👉 6 dkg darált dió
👉 5 dkg vaj
👉 3 tojás
👉 2 dkg holland kakaópor
👉 2 mokkáskanál sütőpor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, a tojásokat válaszd ketté. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, és csorgasd hozzá a felolvasztott vajat. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd még mindig robotgéppel keverd hozzá a cukros tojássárgáját is. A masszába szitáld bele a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, reszeld bele a citromhéjat, majd keverd hozzá a fahéjat és a darált diót is. Ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd, majd egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett őzgerinc- vagy kenyérformában. Süsd 35-40 percig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések