A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás csirkemell tejszínes tésztával: isteni ebéd fél óra alatt


A csirkemellet ne csak krumplival tálald, a tejszínes tészta is kiváló, laktató köret lehet.


A csirke és a tejszínes tészta kiváló kombináció, ha ízletes ebédet készítenél. Ennek a fogásnak nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Amíg a tészta megfő, a szószt is összedobod. A csirkét pedig hirtelen, gyorsan kell megsütni. A vajtól szép aranyszínű kéreg sül a húsra. Ha szereted a Chicken Alfredo tésztát, ezt is kóstold meg.

Hozzávalók

A húshoz
👉 2 db csirkemellfilé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olaj a páchoz
👉 3 evőkanál olaj a sütéshez
👉 1 evőkanál vaj
👉 só
👉 bors

A tésztához
👉 40 dkg tészta
👉 1 dl tejszín
👉 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 2 evőkanál olaj
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát dobd sós, lobogó vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, azaz már nem túl kemény, és már nem nyers, szűrd le, és csepegtesd le.  

A szószhoz a fokhagymát kevés olajon süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és hevítsd forráspontig. Keverd hozzá a tésztát.

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté. Kicsit klopfold ki, majd kend be sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele a csirkét, és süsd hirtelen, magas hőfokon mindkét oldalát három-három percig. Tálald a tésztát sült csirkével, és szórd meg még aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések