Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bögrés epres, nutellás palacsinta: kihagyhatatlan desszert az eperszezonban


A Nutella és az eper fantasztikusan harmonizálnak egymással, hát még, ha palacsintába teszed együtt a két kedvencet!


A bögrés desszertek azért zseniálisak, mert nincs szükséged hozzájuk mérlegre, csak egy nagyjából 2.5 decis bögrére, amivel az alapanyagokat kiméred. Palacsintát is süthetsz ilyen módon, a tésztát pedig ezúttal a megszokott kakaó vagy lekvár helyett töltsd meg eperrel és Nutellával. Garantáltan elfogy pillanatok alatt.

Hozzávalók

👉 2 bögre liszt
👉 1.5 bögre tej
👉 1 bögre szénsavas víz
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 olaj a sütéshez
👉 Nutella ízlés szerint
👉 eper ízlés szerint

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a kétféle cukrot. Robotgéppel keverd simára, majd egy palacsintasütőben forrósíts olajat, és süsd ki egymás után a palacsintákat. A műveletet gyorsíthatod, ha egyszerre két palacsintasütőt használsz.

A kész darabokat kend meg Nutellával, oszd el rajtuk a megtisztított, feldarabolt epret, tekerd fel, és kész is az ellenállhatatlan tavaszi desszert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések