A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feszt!Eger: Júniusban Lightosabb formában tér visszat Eger könnyűzenei fesztiválja


A koronavírus-járvány miatt 2 év kihagyás után idén június 3-a és 5-e között rendezik meg Eger közkedvelt fesztiválját, a Feszt!Egert. Erről döntött csütörtökön a Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottság rendkívüli ülésén. A járvány okozta bizonytalan helyzet miatt idén light “kivitelben”, de így is népszerű előadók közreműködésével, a megszokott helyen várják majd a fesztiválozókat - írja Eger Hírek.


A Feszt!Eger a koronavírus-járvány előtt évről-évre üde színfoltja volt a térség kulturális életének. A rendezvényt 2014-ben hagyományteremtő szándékkal indították és 2019-ig minden évben Egerben indult a hazai fesztiválszezon. A fellépők között a hazai zenei élet krémje mellett a fiatal, feltörekvő zenekarok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Mint ismert, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának pénteki sajtótájékoztatóján Lombeczki Gábor képviselő javasolta, hogy legalább 5 millió forint támogatásban részesüljön az idegenforgalmi szempontból is népszerű, fiatalokat vonzó esemény.

A Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális bizottság döntése értelmében június 3-a és 5-e között visszatér a város könnyűzenei fesztiválja, a Feszt!Eger. A járvány okozta bizonytalan helyzet miatt idén light kivitelben megtartandó közkedvelt fesztivált Lombeczki Gábor javaslata értelmében 5 millió forinttal támogatja a város.

Jön a Feszt!Eger Light

Mint azt a korábbi években megszokhatták a fesztiválozók, idén is Egerből, a Bolyki-völgyből indul majd a hazai fesztiválszezon.

Az idei Feszt!Eger Light-on színpadi programok tekintetében a megszokott programelemek mellett az elektronikus zene is képviselteti majd magát, de a szervezők tervei között szerepel az is, hogy valamilyen szinten régebbi hazai előadókat is meghívjanak. A fesztiválozók idén közel 20 előadó közül választhatják ki a számukra legérdekesebbeket.

A hírt Oroján Sándor, az egri Fidesz-KDNP frakcióvezetője is megerősítette közösségi oldalán tett bejegyzésében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések