A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az oroszok rövid határidejű ultimátumot adtak Mariupol utolsó védőinek


Ultimátumot adott a Mariupolt védő utolsó ukrán fegyvereseknek az orosz hadvezetés. Az erről szóló hírek szerint az Azovsztal gyárban lévő „ukrán katonáknak, azovos harcosoknak és külföldi zsoldosoknak" vasárnap 6 órától kellene – vagy kellett volna – letenniük a fegyvert.


Az oroszok azt állítják, hogy a védők – akik pontos száma nem ismeretes – kilátástalan helyzetben vannak, élelmük, vizük és lőszerük is elfogyott. A végső határidő a kapitulációra vasárnap 13 óra.

Korábban a donecki „népköztársaság" vezetése arról nyilatkozott, hogy az Azovsztal föld alatti helyiségeiben védekező ukrán fegyveresekért „nem fognak bemenni", mert az jelentős emberveszteséggel járna, emiatt termobárikus bombák vezetését valószínűsítették.

Beszélt a helyzetről éjszaka Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, ő egyrészt azonnali nehézfegyverzetet kért a Nyugattól Mariupol védőinek kimentése érdekében, másrészt azt mondta, ha az oroszok likvidálják az ott rekedt ukrán katonákat, az minden további egyeztetést ellehetetleníthet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések