Hirdessen itt

A vád szerint Alsószentgyörgyön önbíráskodott a magyar alvilág legismertebb alakja


A férfi azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkre tegye őt.


A Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászalsószentgyörgyi férfivel – és négy társával – szemben, aki verőlegényekkel fenyegetőzve, egy büntetett előéletű budapesti férfi segítségével akarta rendezni volt feleségével fennálló pénzügyi vitáját. A büntetőügyről a megyei főügyészség adott ki közleményt.

A vádirat szerint a 45 éves férfi tavaly január közepén, korábban a közösen lakott jászalsószentgyörgyi otthonukban azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy verőlegényeket fogad ellene, és az összes pénzét arra fogja áldozni, hogy tönkre tegye őt, ha a házzal kapcsolatos, jogosnak hitt pénzbeli követeléseit nem teljesíti. A férfi pár nap múlva tettekre váltotta volt párjának tett kijelentéseit, ugyanis telefonon felhívott egy 72 éves budapesti, korábban zsarolás és önbíráskodás miatt büntetett férfit, és megbízta őt azzal, hogy fizetség ellenében segítsen neki követeléseit kikényszeríteni.

A megbízott férfi a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, adócsalás, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt.

A volt férj által megbízott férfi tavaly április 24-én a déli órákban, három termetes, sportos testalkatú, húszas éveiben járó férfi kíséretében leutazott autóval a jászsági településre. Amikor a vitás ingatlanban lakó hölgy meglátta a négy férfit a háza előtt, azonnal rádöbbent, hogy volt férje beváltotta ígéretét, mert az autóból kiszálló 72 éves férfiben egy olyan személyt ismert fel, akit korábban bűnügyi híradásokban látott.

A nő félelmét tovább fokozta, hogy ez a férfi arra utasította három fős kíséretét, hogy álljanak a ház bejárata elé, és senkit ne engedjenek be oda, amíg ő a volt férjjel és a sértett hölggyel rendezi a vitás anyagi kérdéseket.

A nő azonban továbbra sem akart fizetni, ezért a férfi magára hagyta őt és volt férjét a házban, de távozása előtt nyomatékosan kijelentette, hogy hamarosan visszajön, és „a mai napon itt egyezségnek kell születnie”.

A férfi kis idő múlva vissza is ment a társai által őrzött házba, és ismét felszólította a sértett hölgyet az „egyezségkötésre”. A nő az általa bűnügyi hírekből ismert férfitől és három fős kíséretétől való félelmében beleegyezett abba, hogy havi ötvenezer forintot fog fizetni volt férjének azért, hogy lemondjon a házassági bontóperükben a ház egyik szobája vonatkozásában neki ítélt kizárólagos használati jogról.

Miután a hölgy a rákényszerített egyezség alapján az első havi ötvenezer forintot kifizette, a volt férje által megbízott férfi és emberei távoztak az ingatlanból. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a 72 éves büntetett előéletű férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészi indítvány alapján a férfi – amennyiben beismeri a bűncselekmény elkövetését – 6 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat. 



A járási ügyészség a többi vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, a volt férjjel szemben ötvenezer forint erejéig vagyonelkobzásra is indítványt tett. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések