A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Többször is lecsapott a mezőkovácsházi internetes csaló


A Szarvasi Járási Ügyészség 4 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 7 rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 28 éves büntetett előéletű mezőkovácsházi férfi ellen, aki internetes csalásokat követett el.


A férfi 2020 novemberében, majd 2021. július-szeptember hónapjaiban az egyik internetes apróhirdetési oldalon különféle számítógép alkatrészeket, tartozékokat – elsősorban videókártyát, illetőleg processzort – hirdetett meg eladásra oly módon, hogy előre kérte a hirdetésre jelentkezőktől a termékek vételárát.

Ugyanakkor a vételár vagy a vételár-előleg elutalását követően a megrendelt termékeket nem küldte el a részükre, ez már a hirdetések feladásakor sem állt a szándékában, majd elérhetetlenné vált.

A férfi jogtalan haszonszerzési célzattal tévesztette meg a sértetteket; országszerte 11 sértettet károsított meg ily módon, egyenként 10 ezer forinttól 65 ezer forintig terjedő kárt okozva a részükre. A sértettek részére okozott kár nem térült meg, így az ügyészség indítványa szerint a mezőkovácsházi férfinak ezeket a károkat is meg kell majd térítenie.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések