Hirdessen itt

90 millió forintos összeget nyert egy Belgiumban élő migráns, de nincsenek papírjai, így nem tudja felvenni a nyereményt


Egy kaparós sorsjeggyel nyert. De lehet elveszíti.


Egy algériai férfi 250 000 eurót (93 millió forintot) nyert egy 5 eurós kaparós sorsjegyen Belgiumban, amihez nem tud hozzájutni, mert nincs igazolt menekültstátusza. A BBC azt írja, hogy a nyeremény túl nagy ahhoz, hogy készpénzben kifizessék, a férfi viszont nem rendelkezik egy bankszámla nyitásához szükséges papírokkal.

A kaparós játékon nyertes férfi azt mondja, hogy a pénzt arra akarja fordítani, hogy életet építsen Belgiumban."Amikor megkapom a pénzt, veszek egy lakást Brüsszelben. És talán egy autót is" - mondta a férfi, akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra a Het Laatste Nieuws belga lapnak.

A férfi egyik barátja, aki rendelkezik a megfelelő papírokkal, a brüsszeli lottóközpontban megpróbálta a nyereményt a nyertes nevében átvenni, de őt és két társát a rendőrség őrizetbe vette, mivel a hatóságok azt gyanították, hogy ellopták a nyertes kaparós sorsjegyet. Miután a győztes ismertette a helyzetet, elengedték őket.

A férfi négy hónapja hagyta el Algériát, és hajóval utazott Spanyolországba a belga sajtó szerint. Innen gyalog ment keresztül Spanyolországon és Franciaországon, mielőtt elérte volna Belgiumot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések