A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: Lengyelország és Magyarország fogadja be a legtöbb menekültet + videó

A háborúnak minél előbb véget kell vetni, a magyar emberek nem akarják ezt a háborút – mondta a külgazdasági és külügyminiszter Genfben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a magyar kormány elkötelezett abban, hogy minél hamarabb béke legyen, a magyar embereknek joguk van arra, hogy békében éljenek.

Garantálni kell, hogy nem sodródik be a háborúba Magyaroroszág és az is garantálni kell, hogy nem a magyarok fizetik meg a háború árát. A magyar hadsereg jelentős erőit csoportosítottuk a határra azért, hogy hozzánk ne érjen el a háború. Nem küldünk katonákat és fegyvereket sem a háborúba, ez garantálja a magyar emberek békéhez való jogát. Megértjük, ha mások úgy döntenek, hogy küldenek fegyvereket, de mi nem akarunk és azt sem engedjük, hogy nálunk haladjanak át a fegyverek.

A biztonságnak fontos aspektusa az energiaellátás.



A külgazdasági és külügyminiszter Máriapócson felavatta a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét.

A magyar kormány nem támogat egy olyan döntést sem, ami veszélyezteti az energiaellátás Magyarországon.

Nem a magyarok hibája, hogy az Oroszországból érkező gáz kulcsfontosságú Európának. Ezért az energiaszállítások korlátozása veszélyezteti a magyarok energiaellátásához való jogát.

Kitért arra is, hogy az ukránok milliói menekülnek ma a háború elől. Magyarország minden Ukrajnából menekülőt befogad. A háború egyre fokozódik, ezért egyre nagyobb menekülthullámra számítunk. Akik Magyarországon maradnak, azoknak a kormány munkát biztosít, a munkaadóknak pedig kedvezményeket a foglalkoztatásért.

Lengyelország és Magyarország fogadja be a legtöbb menekültet, mégis ez a két ország nem kapja meg az EU-s kifizetéseket.



Ha ez a háború tovább terjed, még több embernek sérülnek az alapvető jogai. Veszélyes javaslatok vannak kilátásban például a légtérzár létrehozásával. Békefenntartók szárazföldi küldése is veszélyes. Ezeket a lépéseket nem támogatja Magyarország.

Illegális migránsokat továbbra sem engedjük be, mivel nem mi vagyunk a legközelebbi biztonságos ország.

Továbbá a szabályokat sem tartják be, agresszívek. Az ukrán menekültek viszont a határon jönnek át, együttműködőek, hálásak – tette hozzá Szijjártó Péter.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések