A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stummer János két irodát is bérel Békéscsabán: az egyiket az adófizetőkkel fizetteti, a másikkal 8 havi elmaradásban van

A helyi Fidesz politikusa szerint „ez közpénz, amely hiányzik a város költségvetéséből."

Stummer János ingatlant bérel Békéscsaba városától, azonban a képviselőjelölet nem fizeti a bérleti díjat – jelentette be Hanó Miklós, Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

A várostól négy ellenzéki párt bérel ingatlant, de csak a Jobbik nem fizet

Hanó Miklós keddi sajtótájékoztatóján elmondta, közérdekű adatigényléssel fordult a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-hez. A Fidesz országgyűlési képviselője az önkormányzati ingatlanok bérlése kapcsán a Békéscsabán működő pártok bérleményeire volt kíváncsi.


A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. válaszából kiderült: négy politikai párt bérel ingatlant a várostól, amelyek közül három szervezet rendszeresen fizeti is a bérleti díjat (ezek a DK, a FIDESZ, és az LMP), tartozásuk nincs. Egy szervezetnek,

a Jobbiknak azonban több mint 8 hónapos bérleti díj elmaradása van.

A szervezet nevében Stummer János kötött szerződést a VAK Zrt-vel.

A VAK Zrt. megtette a szükséges lépéseket a tartozás behajtása érdekében, de erre még nem került sor.

Hanó Miklós  keddi sajtótájékoztatóján aláhúzta: „felmerül az első kérdés:

miként kívánja képviselni Békéscsabát, a Békéscsabán élő embereket az a jelölt, aki az önkormányzat cégével szemben szerződésszegést követ el? Ez közpénz, amely hiányzik a város költségvetéséből."

Az Országgyűlés Hivatala fizeti Stummerék békéscsabai irodáját

A baloldal helyi jelöltjének tartozása kapcsán érdekesség, hogy az Országgyűlés Hivatalának weboldalán található

nyilvános szerződések szerint az adófizetők ugyancsak bérelnek egy irodát a Stummer Jánoséknak Békéscsabán.

A parlament.hu tájékoztatása szerint (lenti kép), Stummer János Békéscsabán, a Batsányi utca 2/4. (4. ajtó) szám alatt is bérel egy 60 négyzetméteres irodát, 2021.09.23-a óta, amelyet az Országgyűlés Hivatala fizet, 992.000 forint értékben. A szerződés határozatlan idejű.


Stummer bejelentést tett rongálásról, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. nem talált erre utaló jeleket


Hanó Miklós közérdekű adatigénylése során az is kiderült (fentebbi kép), hogy Stummer János egy alkalommal (2021. október 1-jén) bejelentést tett károkozásról. A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. azonban a helyszíni szemlén nem talált erre utaló jeleket. Érdekesség, hogy a Fidesz helyi irodájában idén (2022. február 12-én) történt üvegtörés, amelyet a károkozó költségére ki is javíttattak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések