A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját nagymamáját csapta be egy békéscsabai férfi

Jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 39 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki saját nagymamájától csalt ki pénzt.

A férfi 2019-ben az édesanyjától tudomást szerzett arról, hogy nagymámájának 8 millió forintot meghaladó összegű megtakarítása van, ezért – mivel lakást kívánt vásárolni, ám ahhoz elegendő készpénze nem volt – elhatározta, hogy a sértett pénzét megszerzi.

Korábban sikertelenül próbálta meggyőzni arról nagyanyját, hogy a tulajdonában lévő termőföldeket adja el és a lakóháza rá eső tulajdonrészét ruházza át rá, majd költözzön hozzá Békéscsabára.

2019 tavaszán egy a sértettnél, Dombegyházon tett látogatás alkalmával a férfi jogtalan haszonszerzés végett, a sértettel fennálló, családi kapcsolaton alapuló bizalmi viszonyt kihasználva, azzal ejtette tévedésbe idős nagyanyját, hogy amennyiben a megtakarított pénzét a terhelt számlavezető pénzintézeténél helyezi el, akkor ott a jelenleginél kedvezőbb kamatok miatt nagyobb jövedelemre tehet szert.

Az ekkor 76 éves idős asszony a terhelt által elmondottak hatására – a férfi jelenlétében – megtakarított pénzét felvette, majd a férfi őt 2019. április 29-én Békéscsabára, az egyik bank fiókjába elvitte, ahol a sértettől 8 millió forint készpénzt átvett és azt a sértett előtt, a banki ügyintézőnek azzal adta át, hogy a pénz az ő számláján kerüljön elhelyezésre.

Ezt követően a férfi a pénzből befektetési jegyet vásárolt, és – a sértett többszöri erre irányuló kérése ellenére – sem a tőkét, sem annak kamatait nem adta oda nagyanyjának. Ehelyett 2020 januárjában vásárolt egy békéscsabai ingatlant, és a vételár nagyobb részét a befektetési számláján lévő pénzből fizette ki. Az okozott kár oly módon térült meg, hogy a férfi a nyomozás elrendelését követően 8 millió forintot átadott a sértett részére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések