A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pofátlan baloldali ingatlanmutyi gyanúja merült fel Miskolcon

A Fidesz–KDNP-frakciószövetség szerint egy gyurcsányista képviselőnek áron alul adhattak el önkormányzati lakást

Veres Pál polgármester és a Gyurcsány-párt egyik képviselője ingatlanmutyijáról szóló hírek jelentek meg az országos és a helyi sajtóban, amelyek szerint Miskolc első embere a vészhelyzet ideje alatt, a közgyűlés jogkörében, de ahelyett egyedül eljárva jóváhagyta egy helyi ingatlan értékesítését 28,4 millió forintos vételáron

– emlékeztetett rá péntek délelőtti sajtótájékoztatóján a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy a megjelent sajtóhírek és a dokumentumok szerint a miskolci önkormányzat 44 ingatlan értékét hagyta jóvá. – Nagyobbrészt lakótelepi, panellakásokról van szó, amelyeknél az átlagos négyzetméterár valamennyi esetben 180 ezer és 250 ezer forint közé esik, kivéve a Mokrai Mihály (DK) önkormányzati képviselő által megvásárolt, 28,4 millió forintos ingatlant, amelynek négyzetméterára csupán 160 ezer 450 forint – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Nagy Ákos hangsúlyozta, hogy a DK-s politikus, Veres Pál gazdasági tanácsnoka által megvásárolt ingatlan ráadásul nagy alapterületű, 177 négyzetméteres, Miskolc város főutcáján helyezkedik el.

– Nagypolgári lakásról van szó, rendkívül jó infrastrukturális lehetőségekkel, így feltűnő és érthetetlen a jóval a panellakások értéke alatt maradó vételár – fűzte hozzá. A kormánypárti politikus szavai szerint a miskolci belvárosi ingatlanárakat figyelembe véve feltételezhető, hogy a vevő jól járt, a város pedig rosszul. – A várost vezető baloldali koalíció, Veres Pállal az élen, folyamatosan azt hazudja a miskolciaknak, hogy kevés a pénz, szegény a város, közben pedig titokban a haveroknak játszott át egy nagy értékű ingatlant, és lehet, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Kit tudja, mi történhetett még az elmúlt években? – tette fel a kérdést Nagy Ákos. A frakcióvezető kiemelte: a Fidesz–KDNP-frakció többször felhívta már az önkormányzat figyelmét arra, hogy ne adja el áron alul Miskolc vagyonát.

Ne a miskolciakat sarcolja, ne a miskolciak életét nehezítse, hanem adják vissza a tisztességes menetrendet, takarítsák ki a várost, és próbáljanak meg felnőni ahhoz a feladathoz, amit úgy hívnak: városvezetés. Ez láthatóan nem megy Veres Pálnak és baloldali haverjainak, hiszen mindent tönkretesznek, ami 2019 előtt működött. Mindent eladnak, bezárnak, megszüntetnek. Eljátsszák a demokratát, és a haveroknak zsíros állásokat és ingatlanokat kínálnak. Okosba

– mutatott rá Nagy Ákos. Hozzátette: a Fidesz–KDNP-frakciószövetség követeli, hogy Veresék tárják a miskolci nyilvánosság elé az ingatlanmutyijuk minden részletét. Bár, mint megjegyezte, nincsenek illúzióik, mert Miskolc polgármestere soha nem állt még ki semmilyen jelentős ügyben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések