A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz kézre került Mariupol kikötője

A polgármester szerint a belváros gyakorlatilag megsemmisült.

Az Azovi-tenger partján lévő Mariupol ostroma továbbra is zajlik, azonban a város egy része a jelek szerint már orosz kézre került.  Először az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy szorosabbra vonták az ostromgyűrűt a város körül, és hogy már a város utcáin zajlik a harc. Később ezt a város polgármestere is megerősítette. Vadim Bojcsenko azt mondta:

A belváros gyakorlatilag megsemmisült. Nincs egy talpnyi föld a városban, amelyen ne lennének láthatóak a háború nyomai.

Az ukrán hadsereg egyik közleménye arra enged következtetni, hogy a város kikötőjét már elfoglalták az oroszok. A péntek éjjel kiadott közleményben ugyanis azt írták:  

A megszállók részsikereket értek el a donyecki hadműveleti területen és ideiglenesen megfosztották Ukrajnát az Azovi-tengerhez való hozzáféréstől.

Az Azovi-tenger partján fekvő többi ukrán területet az oroszok már korábban is elfoglalták, vagyis a ködös megfogalmazás arra utalhat, hogy most már Mariupol kikötőjébe is bejutottak az orosz csapatok. A közleményben azt nem írták, hogy azóta az ukránok helyreállították volna a tengerhez való hozzáférést, vagyis a kikötő valószínűleg orosz kézen maradt. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések