A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország legnagyobb középiskolai beruházása valósul meg


Dr. Tuzson Bence kormányzati államtitkár, a körzet fideszes országgyűlési képviselője beszédében számolt be arról, hogy Magyarország legnagyobb középiskolai beruházása valósul meg Dunakeszin.


A Dunakeszin épülő diáknegyed két iskolát is magában fog foglalni. Az egyik a 20 tantermes Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium, amelynek kéttannyelvű osztályai is lesznek. A másik a 26 tantermes VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola.

A Magyar Építőktől számos technikai részletet megtudhattunk. A két középiskola 26.569 négyzetméter belterülettel fog rendelkezni, tágas közösségi részekkel, aulákkal. A 46 tantermen túl egy egész igazgatási és nevelőtestületi szárny is kialakításra kerül, valamint három szolgálati lakás is.

A diáknegyed rendelkezni fog két 1.185 négyzetméteres tornacsarnokkal, amelyek három részre oszthatóak, illetve ezen kívül még szertárakkal és számos büfével. A Gimnázium tornaterméhez kapcsolódik még egy 265 fős lelátó is. A tornacsarnokok mellett két sportpálya és egy uszoda is megépül.

A komplexum a tervek szerint 1530 diákot fog kiszolgálni.

A két épület közötti részben helyezkedik el az 1784 négyzetméteres konyha és étterem, amely 450 főt tud befogadni, így a tervek szerint városi rendezvények megtartására is alkalmas lehet.
 
Az ünnepélyes alapkőletétellel hivatalosan is elkezdődött a Dunakeszi Diáknegyed építése

Dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára ünnepi beszédében kiemelte: ez az első ilyen típusú beruházás Magyarországon, ahol egy középiskolai campus közös, mégis elkülönített létesítményekkel jön létre és szolgálja a városiak érdekeit is.

Juhász Roland államtitkár az oktatás fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta, hogy a gyermekekben szunnyadó tehetség megfelelő körülmények között bontakozhasson ki.

Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere arról is beszélt, hogy a beruházás a város és a képviselőtestület együttes összefogásával jöhetett létre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések