A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyel államfő: Nehéz megértenem Orbán Viktor hozzáállását a háború fényében

Andrzej Duda a TVN24-nek adott interjújában azt mondta, a nemzetközi jog értelmében bűncselekménynek minősülő orosz tettek után nehezen tudja megérteni a magyar álláspontot.

A magyar miniszterelnök szerinte nehéz helyzetben van, és úgy véli, nem ő juttatta odáig a magyar államot, hogy teljesen Oroszországtól függjön.

Duda kifejtette, hogy például a Paksi Atomerőmű bővítésére kötött orosz-magyar szerződés miatt is jelentős Magyarország energiafüggősége.

Jelenleg viszont az orosz agresszió nyomán Ukrajnában több ezer ember halt meg, civilek is, így például az orosz hadsereg által lerombolt lakóépületekben. Ezek mind bűncselekménynek minősülnek a nemzetközi jog értelmében – mondta Duda. Ennek fényében nehezen tudja megérteni a magyar álláspontot és szerinte ez nagyon költséges lesz Magyarország számára – írta meg a Portfolio.

Korábban Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt vezetője és miniszterelnök-helyettes is kijelentette, hogy nem elégedett Orbán Viktor Oroszországgal kapcsolatos óvatos álláspontjával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések