Hirdessen itt

Jobbikos választási csalás alapos gyanúja merült fel Hajdú-Biharban

Baloldali botrány Hajdú-Biharban: Salamon Gergő, a baloldal jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje 2019-ben hamis ajánlásokat produkált és adott le az önkormányzati választásokon Hajdú-Bihar megyében. Mint kiderült, téglási és hajdúhadházi lakosok személyes adatait másolta ki, vélhetően korábbi szabályosan, vagy szabálytalanul összeállított listákról és az által gyűjtött ajánlóíveken odahamisította a választópolgárok aláírásait.

Erről az Origo információ szerint Téglás városában a feljelentés tárgyát képező íveket egy postalásában helyezték el névtelenül egy CD-n, ahol jól látható, hogy az ajánlásokat ugyanúgy, ugyanazzal a kézírással töltötték ki több száz esetben. Számos érintett állítja, hogy sohasem adták a nevüket a Jobbikhoz és nem támogatták Salamon Gergőt sem. Felmerült annak is a gyanúja, hogy a 2019-es cselekményeket megismételve a 2022-es választások alkalmával is hasonlóan szerezhették az ajánlásokat a baloldalon. Az ügyben feljelentést tettek.

A megyei önkormányzati képviselők választásán induló pártoknak, szervezeteknek minimálisan összegyűjtendő ajánlásokat is magánokirat sorozatos hamisítása útján adták le az eddig napfényre kerülő információk tanúsága szerint.

A feljelentés tárgyát képező anyagokat egy CD-n egy postaládában helyeztek el amelyen a 2019-es önkormányzati választás megyei ajánlásai voltak felmásolva. Ezt a hatályos törvények értelmében 90 nap után meg kellett volna semmisíteni, amit azonban valaki lemásolt. Az ajánlóíveket a jobbikos Salamon Gergő gyűjtötte, amelyen több száz név van feljegyezve. A kompromittáló információt vélhetőleg belső leszámolás eredményeként szivárogtatták ki Jobbikos belső körök Hajdú-Bihar megyében.

Az ívek tízesével vannak és az összeset Salamon Gergő töltötte ki aki jelenleg a baloldal jelöltje a Hajdú-Bihar megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületben.

Az Origo információi szerint Téglás városában gyűjtöttek aláírásokat a Fidesznek és olyanok is írtak alá, akik már korábban aláírtak, de állításuk szerint 2019-ben nem írtak alá a Jobbiknak, mint ahogy szerepelnek az íveken a bedobott CD-n. A mostani fideszes ajánlásokat a 2019-es jobbikos ívekkel összevetve pedig egyértelműen látszik, hogy az emberek aláírása döntően különbözik a két íven egymástól.

Többen jelentkeztek, akik elmondták, hogy egyáltalán nem adták korábban a nevüket a kérdéses ívekhez, nem támogatták sem a Jobbikot sem Salamon Gergőt. Négyen a rendőrségen is tanúskodtak ezügyben.

Az íveken egyértelműen látszik az, hogy valaki az összeset azonos írással töltötte ki és írta alá az emberek helyett. Tehát elmondható, hogy a 2019-es helyi önkormányzati választás során a Jobbik ajánló ívein hamis aláírások szerepelnek.

A hamis aláírások kérdése Hajdú-Bihar megyében a megyei lista ajánlásához felhasznált ajánlóívek kapcsán merült fel. A baloldal jobbikos jelöltje Salamon Gergő azzal dicsekedett, hogy néhány óra alatt, már szombaton délre leadta szükséges ajánlások közel kétszeresét, meglehet, hogy

ugyanúgy, mint 2019-ben csalással összeállított ajánlóíveket adott le, valójában hamisított ajánlásokkal szerzet jogosultságot az április 3-i országgyűlési képviselői választáson történő indulásra.

Számos ember szerint megdöbbentő és hihetetlen, hogy a Jobbik úgy jutott be a megyei testületekbe is, hogy ilyen hamis aláírásokat kreáltak.

Felmerül az is, hogy ha az emberek nem írták alá valójában, honnan tudták a helyes adatokat, honnan van meg a személyi számuk, lakcímük, a nevük hiszen ehhez valami listával is kellett rendelkezniük az érintetteknek.

Mivel a 2022-es országgyűlési választások során az ajánlások gyűjtésére nemrég került sor,

alapos a gyanú arra vonatkozóan, hogy Salamon Gergő, a baloldal jelöltje az április 3-is országgyűlési képviselőválasztáson jelöltté váláshoz szükséges ajánlások begyűjtése során is alkalmazta ezt a módszert.

A tömeges hamisítás esetén felmerül a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja is, ezért a Választási Bizottságnak együtt kellene működnie a nyomozóhatósággal, hogy ne vehessen részt a választáson jogtalanul, vagy a jelöltté váláshoz szükséges ajánlásokat jogtalan körülmények között teljesítő jelölt.

A mentelmi joga azonban védi Salamon Gergőt a választás napjáig, így a nyomozóhatóság csak az után végezheti felderítő munkáját.

Az ügyben feljelentést tettek hamis magánokirat felhasználásának a vétsége, választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés vétségének alapos gyanúja miatt.

Az ügy kapcsán felmerülő kérdések

👉  Mit szól ehhez Jakab Péter, vagy mit szólnak ehhez azok az alapító és tapasztalattal, képviselői múlttal rendelkező jobbikosok?
👉  Mit mond erről Márky Zay Péter, ugyanis az már egyértelműen bizonyítást nyert, hogy magánokirathamisító az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje?
👉  Lemond-e Salamon Gergő és bocsánat kér-e a megtévesztett választóktól?

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések