A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az igazi számháború április 3-án lesz


Az április 3-i választások előtti helyzetet értékelték hétfőn, a Szoboszlói Polgári Estéken.


Bodó Sándor (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő meghívására Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, Bohár Dániel, a Pesti TV szerkesztő-műsorvezetője, valamint Kiss Norbert, a Fidelitas Országos Elnökségének alelnöke értékelték többek között az idei kampányt. Az est moderátora Kroó Zita volt, aki elsőként a március 15-i békemenettel kapcsolatos élményeikről kérdezte a megjelenteket. Abban mindannyian egyetértettek, hogy remek találkozási lehetőség volt, ahol minden korosztály képviseltette magát, fiataloktól kezdve egészen az idősebbekig. Bodó Sándor úgy fogalmazott: jó volt látni, hogy van ennek a nemzetnek jövője.

Bohár Dániel szerint fontos jelzés volt, hogy a jobboldalról félmillióan vettek részt a békemeneten, míg a baloldalról csak pár ezren, hozzátette: az igazi számháború április 3-án lesz.

Kiss Norbert tovább folytatta a gondolatmenetet, ő azt vallja, hogy globális üzenete is van: a békemenet mindig az az alkalom, amikor megmutatjuk, mi vagyunk a csendes többség, azok az emberek vannak többen, akik békében szeretnének élni, s akik azt szeretnék, hogy a 2010-ben elkezdett országépítő munka folytatódhasson a jövőben is – mondta a Fidelitas alelnöke.

A jelenleg zajló kampány értékelése sem maradhatott el. Deák Dániel politikai elemző szerint az az érdekes ebben a kampányban, hogy minden van, éppen ezért az elkövetkező két hétben még bármi történhet. Mint mondta, az orosz-ukrán háború lehetőséget adott a jobboldalnak arra, hogy megerősítse azt, amit eddig is láthattak a választópolgárok az országban: felelőtlen kijelentések jönnek a baloldalról. Hangsúlyozta, ez a háború belpolitikai szempontból lehetőség a jobboldalnak arra, hogy rávilágítson, melyik a kormányzóképes oldal, amely biztonságot és kiszámíthatóságot tud garantálni.

Bohár Dániel úgy látja, hogy a háború átalakította a kampányt, hiszen a háború kérdése mindent leural. Politikai és államfői bravúrnak nevezte azt, hogy a fegyveres konfliktus kitörése után néhány órával már stabil álláspontja volt a miniszterelnöknek.

A Fidelitas elnöke az ellenzéki kampányt is értékelte, szerinte az a cél, hogy Gyurcsány Ferenc bedarálja az ellenzéki pártokat, és bárhogy is alakul a választás, ő legyen a legerősebb ellenzéki erőnek a vezetője.

Elképesztő, hogy olyanok kötnek szövetséget, akik évekkel ezelőtt még „kővel dobálták" egymást az utcán – válaszolta Bodó Sándor arra a kérdésre, hogy miként látja az ellenfeleket. A képviselő szerint szédelgés van a baloldalon, látszatkoalíciónak nevezte az ellenzéki összefogást. Bohár Dániel szerint kormányozni nem szeretnének, csak a hatalmat.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy a választás (és a népszavazás) előtti szűk két hét nagyon sok munkával fog telni. – Sokunknak szívügye, hogy április 3-án győzzön a béke és a hit abban, hogy a stabilitás, a biztonság és a prosperitás Magyarországnak az egyetlen járható út – jelentette ki Kiss Norbert.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések