A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az alufólia sisakba tekert fejű és pártja azon ténykedett, hogy miként tudna keresztbe tenni a megelőzésen dolgozó kormánynak

Miközben az ország vállvetve a kormánnyal, a koronavírus ellen küzdött, az alufólia sisakba tekert fejű debreceni elmebeteg és a pártja azon ténykedett, hogy miként tudna keresztbe tenni a megelőzésen dolgozó kormánynak. Ide most egy 2020. július 28-án megjelent cikket hoztunk emlékeztetőül, hadd szembesüljenek az emberek azzal, hogy ki is az a tróger, aki minden erejével le akarja győzni a városépítő Kósa Lajost.

Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték! – minderről a Demokratikus Koalíció adott ki egy igencsak érdekes közleményt. A gyurcsányisták azt is tudni vélik, hogy azért halhattak meg emberek és alakulhatott ki járványgóc bizonyos idősotthonokban, mert nem tesztelték őket. Ezért pedig a kormány és a tisztifőorvos asszony a hibás, Müller Cecília pedig személyesen felelős azok haláláért, akik még élnek – legalábbis Varga Zoltán szerint. A Fidesz közleményben reagált a DK-s eszmefuttatásra, ebben azt írták: "elég a baloldal ocsmány viselkedéséből és kamuzásából."

A Gyurcsány-pártból ismét Varga Zoltán próbálkozott azzal, hogy keresztre feszítse Müller Cecíliát, a Gréczy Zsolt képviselői székébe ejtőernyőzött politikus azonban még az atv.hu szerint is nem kicsit lőtt túl a célon. A  debreceni politológus a DK egészségügyi szakpolitikusaként is feltűnősködik, országos hírnévre viszont csak akkor sikerült szert tennie, amikor a debreceni közgyűlésben alufóliából formázott sisakkal a fején parádézott. Az Űrgolyhók szereplőit megszemélyesítő gyurcsányista azonban képes volt mindezt azzal megfejelni, amikor saját Facebook-oldalán hosszú posztban arról értekezett, hogy mindenki hazudik a koronavírussal kapcsolatban, mert ő – aki, mint tudjuk, a DK szakértője – azt állapította meg, hogy több ezer vagy tízezer koronavírusos beteg lehet az országban. "Ráadásul megfelelő eszközök sincsenek a kórházakban, ezért most éppen leselejtezett lélegeztetőgépeket próbálnak feléleszteni a pincékben, miközben sorra mennek csődbe a vállalkozók, de a kormányt csak a határzár érdekli"– vélekedett. A posztot néhány óra múlva törölte, de valószínűleg nem tudta feldolgozni a tényt, hogy megkérdőjelezik szakértelmét. Ez lehet a magyarázata annak, hogy az országgyűlés népjóléti ülésén az országos tisztifőorvost próbálta keresztre feszíteni, majd elfogultsággal vádolta meg Müller Cecíliát. (Emlékeztetőül: Varga politológus, Müller Cecília pedig négy járványügyi szakvizsgával rendelkező elismert orvos). Ezzel azonban némiképpen túllőtt a célon, a baloldali politikus gyalázkodását nem hagyta szó nélkül Menczer Tamás, a Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős államtitkár ugyanis közölte Vargával, hogy szégyellje magát az elhangzottak miatt, majd hozzátette: "Ön egy szégyen." És mindaz, amit mondott, "még egy gyurcsányistától is fölháborító!" Később Budai Gyula fideszes politikus sem rejtette véka alá, mit gondol az ellenzéki képviselőről. Bár ekkor úgy tűnt, hogy a gyurcsányista Varga Zoltán alighanem legközelebb kétszer is meggondolja, kivel húz ujjat, nem bírta sokáig gyalázkodás nélkül. Vasárnap az MTI-hez juttatott el egy közleményt, amiben kijelentette:

A Demokratikus Koalíció szerint Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal majd meg, mert a kórházak nem tesztelték!

Varga szerint "a gyenge Orbán-kormány láthatóan semmit nem tanult a járvány első hullámából." Hozzáteszi azt is:

Hiába halhattak meg emberek, valamint alakulhattak ki járványgócok például kórházakban és idősotthonokban amiatt, hogy nem teszteltek időben, Müller Cecília országos tisztifőorvos most azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a "felesleges" teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal.

Itt nyilván elfelejtette figyelembe venni azt a semmiképpen sem elhanyagolható tényt, hogy például a Pesti úti idősotthon lakóinak haláláért a fővárosi önkormányzatnak kell(ene) felelősséget vállalnia, mivel az intézmény fenntartója nem Müller Cecília, hanem az általuk favorizált Karácsony Gergely főpolgármesteri hivatala. Varga szerint azonban

Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal majd meg, mert a kórházak nem tesztelték! A DK szerint csak a leggyávább és leggyengébb kormányok gondolkoznak úgy, hogy egy esetleges második hullámot nem megállítani, hanem eltitkolni kell, márpedig tesztek nélkül nem fogjuk tudni, hogy mikor üti fel újra a fejét a koronavírus.

A DK alulfóliába tekert fejű politikusa tehát azzal vádolja a kormányt, hogy eltitkolja a vírus második hullámát, ezért gyávának és gyengének nevezi azt az Orbán-kormányt, amely a legeredményesebben védekező országok közé emelte hazánkat. A gyurcsányista képviselő mindezek mellett azt is közölte, hogy "nem a magyarok egészségére kellene sajnálni a pénzt". Itt halkan jegyeznénk meg, hogy az említett Demokratikus Koalíció nagyasszonya, Dobrev Klára húsz(!) darab maszkkal próbálta megmenteni a magyar embereket a vírusfertőzéstől még márciusban, míg a magyar kormány 590 milliárd forintot költött a járvány elleni védekezésre. Varga Zoltán figyelmét nyilván az is elkerülte, hogy a napokban fontos bejelentést tett Kásler Miklós: elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa, amely lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél. Az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében ismertette, hogy ez a fejlesztési eredmény azt is jelenti, hogy egy olyan módszer áll rendelkezésre, amely alapja lehet egy szintén hazai oltóanyag kifejlesztésének. Kásler Milós felidézte, hogy többirányú kutatás indult el a kormány támogatásával, amelynek célja, hogy Magyarország minél előbb önellátó legyen az új koronavírus ellen kifejlesztett vakcina gyártásában. Ennek első lépéseként kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a Debreceni Egyetem egy nemzeti oltóanyaggyár létrehozására. Erről azonban úgy tűnik, hogy a debreceni politikus  – nyilván véletlenül -nem értesült, vagy ha mégis, elfelejtette. Bár az sem kizárt, hogy az alufóliás fejfedő hiánya a hibás…

A Fidesz is reagált Varga közleményére: elég a baloldal ocsmány viselkedéséből és kamuzásából

A Fidesz közleményt adott ki a DK-s politikus szavaira reagálva. Úgy fogalmaztak:

Elég a baloldal ocsmány viselkedéséből és kamuzásából. Elképesztő, hogy a járvány kezdete óta csak támadják és akadályozzák a védekezést, álhíreket, kamuvideókat gyártanak és még most sem állnak le, azt az országos tisztifőorvost támadják, aki sikeresen irányítja a járványügyi hatóságok munkáját. Sok más országgal szemben Magyarországon eddig elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. A tesztelések folyamatosak, eddig több mint 270 ezer laborvizsgálat történt és minden az orvosok által jelzett gyanús esetben továbbra is elvégzik a laborvizsgálatot.

Kiemelték azt is: az operatív törzs és a járványügyi hatóságok most is figyelemmel kísérik a járvány alakulását, és ha bárhol nagyobb számban megjelenne a fertőzés, azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések