A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tálibok kitiltották az afgán médiából a BBC brit és a Voice of America amerikai műsorszolgáltató híreit

A szabadságjogok újabb korlátozásaként a tálibok kitiltották az afgán médiából a BBC brit és a Voice of America (VOA) amerikai műsorszolgáltató híreit - fogalmaz az MTI.

A BBC pastu nyelvű adása jelentette vasárnap, hogy kivették az adásból a műsorszolgáltató pastu, fárszi és üzbég nyelvű híreit.

A lépést megelőzően a tálibok utasították a BBC televízió helyi partnereit, közöttük a Samsad, az Ariana és az Arezo helyi televíziókat, hogy vegyék le a nemzetközi műsorszolgáltatókat a sugárzott műsorok közül.

A MOBY afgán műsorszolgáltató vállalat egyik, nevének elhallgatását kérő vezetője azt közölte a dpa német hírügynökséggel, hogy vasárnaptól leállították a Voice of America műsorainak a sugárzását.

Korábban Abdul Hak Hammad, az afgán tájékoztatási és kulturális minisztérium szóvivője erősítette meg, hogy leállították a VOA televíziós adásait az afgán csatornákon. Tálib illetékesek szerint a VOA műsorai kulturális és politikai szempontból ellentétesek a kormány politikájával.

A tavalyi augusztusi tálib hatalomátvétel után számos újságíró elmenekült, sok médium bezárt, többnyire gazdasági gondok miatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések