A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bolgárok nem kérnek az orosz gázból, nem újítják meg a szerződést a Gazprommal

Bulgária az ukrajnai háború miatt nem fogja megújítani a Gazprommal kötött földgázszállítási szerződését, és alternatív szállítási lehetőségeket keres, közölte szombaton Aszenyev Vasziljev miniszterelnök-helyettes.

A balkáni ország szinte teljes gázellátását a Gazprommal kötött, 2022 végén lejáró, 10 évre szóló szerződésen keresztül kapja. Évek óta halogatja a források diverzifikálására irányuló projekteket, köztük a szomszédos Görögországgal való vezetékkapcsolatot és az ország egyetlen gáztárolójának bővítését. A kormány mindkét projektet fel akarja gyorsítani, mivel attól tart, hogy az ukrajnai háború fennakadásokat okozhat.

"Ebben a helyzetben kizárt, hogy tárgyalások legyenek a Gazprommal" – mondta Vasziljev a BNR közszolgálati rádiónak. "Tárgyalásokat folytattunk Görögországgal és Törökországgal is", hogy a meglévő infrastruktúrát használjuk az LNG-szállításokra, és növeljük az Azerbajdzsánból érkező szállításokat, amellyel az országnak szerződése van – mondta Vasziljev.

A kormány reméli, hogy nyár végére működni fog egy közös uniós mechanizmus a szállításokról, ami lehetővé teszi, hogy az unió jobb árakon tárgyaljon – mondta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések