A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos rakott zöldbab sok darált hússal: sok sajt olvad a tetejére


A szaftos rakott zöldbabot a válogatós gyerekek is nagy örömmel fogják fogyasztani.


Mindenféle rakott zöldség nagy népszerűségnek örvend, de közülük talán a rakott zöldbab az, amit a legtöbben szeretnek. A sok darált hússal és rizzsel megpakolt egytálétel még szebb akkor, ha sárga és zöld színű babot is használsz hozzá.

Hozzávalók:
👉 50 dkg darált hús
👉 50 dkg zöldbab (sárga és zöld hüvelyű vegyesen)
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 4 evőkanál rizs
👉 3.5 dl tejföl
👉 1 vöröshagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és olajon futtasd meg. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát, majd add hozzá a darált húst és a rizst. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, és főzd nagyjából negyedórát, amíg a hús és a rizs is megpuhul. Közben folyamatosan ellenőrizd, és ha szükséges, pótold a folyadékot. A zöldbabot sós vízben főzd elő öt perc alatt, majd szűrd le. A sajtot reszeld le.

A sütőt kapcsold be 180 fokra. Egy tepsiben oszd el a zöldbab felét, öntsd rá a darált húsos, rizses ragut, locsold meg tejföllel, és fedd be a zöldbab másik felével. Ezt is kend meg tejföllel, szórj rá bőven reszelt sajtot, és alufóliával letakarva süsd egy órát. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések