A borsófőzelék magyarosan, fokhagymával és paprikás rántással is utolérhetetlenül finom.
Borsófőzelékügyben alapvetően két iskola létezik: az egyik tejjel és édesen, a másik pirospaprikával és fokhagymával készíti. Bármelyiket is tartod az igazinak, érdemes megismerkedned a másik változattal is, hiszen mindkettő elképesztően finom.
Hozzávalók:
👉 75 dkg zöldborsó
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
Elkészítés:
A borsót tedd fel annyi vízzel főni, amennyi épp ellepi. Sózd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, és húsz perc alatt párold puhára. Közben készítsd el a rántást: egy kisebb edényben hevítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg kicsit megpirul. Ekkor húzd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és az aprított petrezselymet. Öntsd fel egy kevés vízzel, és kézi habverő segítségével kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Öntsd a főzelékhez, és folyamatos keverés mellett forrald össze. Ha hígabban szereted, akkor rövid forralás után el is zárhatod alatta a lángot, ha sűrűbben, akkor rotyogtasd még néhány percig, amíg a kívánt állagot el nem éri. Sült kolbásszal tálalva a legfinomabb.
0 Megjegyzések