A baconbe tekert, sajttal töltött virsli gyors vacsorának és vendégváró fogásnak is tökéletes.
A ropogós baconszeletbe tekert, belül olvadt sajtot rejtő virsli pillanatok alatt elkészíthető, és mindenki imádja. Ha szereted, érdemes a belsejébe ketchupot és mustárt is nyomi, attól ugyanis csak még finomabb lesz.
Hozzávalók:
👉 10 dkg sajt
👉 8 virsli
👉 8 szelet bacon
👉 ketchup
👉 mustár
👉 olaj
Elkészítés:
A virsliket hosszában vágd be, és nyomj mindegyikbe egy kevés ketchupot és mustárt. A sajtot csíkozd fel, és tedd őket a virslik zsebeibe. Az így készült töltött virsliket tekerd be egy-egy szelet baconbe,és tűzd meg fogpiszkálóval. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal, fektesd el benne egymás mellett a virsliket, a tetejüket is locsold meg kevés olajjal, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg a virsli megsül, a sajt középen elolvad, a bacon körülötte pedig ropogósra pirul. Önmagában vagy valamilyen körettel, salátával együtt tálalva is nagyon finom.
0 Megjegyzések