Leveles tésztából pillanatok alatt elkészítheted a pizzás csigát. Ha van kedved, ananásszal is ízesítheted.
A pizzás csiga hamar elkészülő, isteni sós ropogtatnivaló, ami akár vendégvárónak, akár egy családi gyors vacsorának is tökéletes. Paradicsompüréből és néhány zöldfűszerből a krémet is pillanatok alatt elkészítheted hozzá. Ha szereted a hawaii pizzát, ezt is ízesítheted darabolt ananásszal.
Hozzávalók 15 darabhoz:
👉 50 dkg leveles tészta
👉 15 dkg paradicsompüré
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csipet cukor
👉 só
👉 bors
👉 ananászkonzerv
Elkészítés:
A paradicsompürét keverd el a bazsalikommal, az oregánóval, a cukorral, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Ha ananászkonzervet is használsz, csepegtesd le. A leveles tésztát tekerd le, szükség esetén nyújtsd ki, és kend meg a paradicsompürével. Oszd el rajta az ananászt, szórd meg a reszelt sajt felével, és tekerd fel. Vágd nagyjából kétcentis darabokra, és helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg a reszelt sajt másik felével, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 15 percre, amíg szép színt kap. Vigyázz, ne süsd túl, hogy ki ne száradjon.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések