A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin órákon belül bejelentheti a Donbassz függetlenségének elismerését


Az orosz elnöknek a legmagasabb szintű biztonsági tisztviselők azt tanácsolták, hogy ismerje el a szakadár régiók függetlenségét.


Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz Biztonsági Tanács ülését követően bejelentette, hogy hétfőn dönt arról, elismeri-e a két önhatalmúlag kikiáltott szakadár köztársaságot, Donyecket és Luganszkot

Putyin a Biztonsági Tanács ülését követően azt mondta:

Meghallgattam a véleményüket. Ma döntést hozunk

Putyin: az ukrán vezetés állítólag kész végrehajtani a minszki megállapodásokat

Emmanuel Macron francia elnök telefonbeszélgetésük alkalmával arról biztosította, hogy a kijevi vezetés kész végrehajtani a minszki megállapodásokat, és friss elképzeléseken dolgozik a két kelet-ukrajnai szakadár régió területén rendezendő választások kérdésében - közölte hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az állami televízióban közvetített nyilatkozatával az orosz államfő Dmitrij Kozaknak, az orosz elnöki apparátus helyettes vezetőjének azon helyzetértékelésére reagált, miszerint a dolgok jelen állása szerint Kijev sosem fogja megvalósítani a Donyec-medencei helyzet rendezéséről szóló megállapodásokat.

Dmitrij Kozak: Ukrajna nem fogja végrehajtani a minszki megállapodásokat

Ukrajna soha nem fogja végrehajtani a minszki megállapodásokat. Senki sem tárgyal közvetlenül a Luganszki és Donyecki népköztársasággal - mondta Kozak a Biztonsági Tanács ülésén


Sojgu: Ukrajna a Donbassz határához összpontosítja erőit

Ukrajna a Luganszki és Donyecki terület határához összpontosítja a erőit.

- Az az állítás/követelés, hogy Ukrajna visszanyerje nukleáris státuszát, zsarolás. Az ország sokkal inkább képes ilyen fegyverek fejlesztésére, mint Irán - mondta Szergej Sojgu védelmi miniszter.

Medvegyev: Ukrajnának nem kell a Donbassz

Ukrajnának nincs szüksége Donbasszra. Abházia és Dél-Oszétia 2008-as elismerése sok ember életét mentette meg.

- A potenciális konfliktus mértéke nem hasonlítható ahhoz, amivel 2008-ban szembesültünk.

- Oroszország nagyságrendekkel nagyobb súllyal rendelkezik a globális közösség számára, mint Ukrajna.


Kijev figyelmeztette Moszkvát


Ha leismeri a két népköztársaság függetlenségét, akkor Oroszország de facto és de jure kilép a minszki megállapodásokból, minden ezzel járó következménnyel együtt" - mondta február elején Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Civilek halálát akadályozná meg a függetlenség elismerése

Az önhatalmúlag kikiáltott Luganszki Népköztársaság (LNR) elnöke, Leonyid Paszecsnyik hétfői beszédében Putyinhoz fordult és közölte, hogyha Moszkva megerősítené szuverenitásukat az segítene elkerülni a helyi lakosok tömeges halálát – akik közül 300 ezren orosz nemzetiségűek.

Hasonló felszólítás érkezett az orosz elnök irányába Donyeckből is.

Forrás: Oroszhirek.hu

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések