Ha van egy jó muffinalaprecepted, azt utána úgy variálod, ahogy neked tetszik. Kefirrel a tésztájában igazán finom lesz.
A muffinban az a jó, hogy nagyon könnyen elkészíthető, az alapreceptet pedig ízlésed és az aktuális kedved szerint variálhatod. Ennek a változatnak a tésztájába kefir kerül. Egyszerűen csak keverd a hozzávalókat össze, és már tolhatod is a sütőbe. Önmagában is nagyon finom, de ha van kedved, nyugodtan dobd fel gyümölccsel vagy csokidarabokkal.
Hozzávalók 12 darabhoz:
👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg kristálycukor
👉 4 tojás
👉 2 dl kefir
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és keverd el a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, öntsd bele a kefirt és az olajat, végül adagold hozzá a sütőporos lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, és oszd el papírral kibélelt muffintepsiben. Ha nincs papírod, vajjal is kikenheted a formát. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert a muffinok még nőni fognak! Told 180 fokra előmelegített sütőbe 18-20 percre, amíg szép színt kap, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. A formában hagyd kicsit kihűlni, és utána tálald.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések