A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor Moszkvában: látogatásom békemisszió is

Magyarország az orosz-magyar gázszállítási szerződében szereplő mennyiség emeléséről is szeretne tárgyalni–mondta a magyar miniszterelnök kedden Moszkvában. Ukrajnával kapcsolatban Orbán Viktor azt hangoztatta, hogy a látogatása békemisszió is az Európai Unió részéről, mert az EU egyetlen vezetője sem akar háborút.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt fogadva, kijelentette, biztonságot, hosszú távú stabilitást nyújt Magyarországnak a 2036-ig szóló orosz-magyar gázszállítási szerződés. Hozzátette, az is fontos, hogy Magyarország jóval olcsóbban vásárolja a gázt, mint a világpiaci ár. Orbán Viktor szintén nagyon fontosnak nevezte a megállapodást, és jelezte, hogy szeretne az abban szereplő mennyiség mértékének megemeléséről is tárgyalni.

Békemisszió

A magyar miniszterelnök köszönetét fejezte ki vendéglátójának a koronavírus elleni vakcinák szállítását illetően is, és hangoztatta, hogy az orosz oltóanyaggal kilencszázezer magyart oltottak be. Ukrajnával kapcsolatban Orbán Viktor azt hangoztatta, hogy a látogatása békemisszió is, az Európai Unió részéről

készen állunk egy ésszerű megállapodásra, az EU egyetlen vezetője sem akar háborút.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések