A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Az az érdekünk, hogy rajtunk menjen keresztül minden, leszámítva a háborút

Orbán Viktor beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fórumán, az eseményt a Hír TV élőben közvetíti.

Megkezdődött a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fóruma a Gazdasági Évnyitó 2022. Előadást tart Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Minden kampány szolgál valami újdonsággal: ez azzal, hogy elmossa a határokat a szórakoztatóipar és a politika között

– kezdte beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte a tét komoly, hiszen szerinte ez a gazdaság már nem az, ami 2010 előtt volt, 2010 után ugyanis a gazdaságban is fundamentális változásokat indítottak el. Mint mondta, ezért a választás tétje az, hogy az újban maradunk, vagy visszamegyünk a régibe.

Orbán szerint az egyik legfontosabb fundamentális változás a munkaalapú társadalom rendszere. Kiemelte, volt ez magyarázza, hogy családi pótlék helyett a családi adókedvezményre, a munkanélküli segély helyett a munkáért kapott pénzre (közmunka) helyezik a hangsúlyt. Ezért Orbán Viktor leszögezte, hogy

semmilyen engedményt nem akarunk tenni egy szociális gazdaságpolitika irányába.

Hozzátette:

Ez kommunisztikus, egy ilyen rendszerben, a szocializmus idejében tönkretették a gazdaságot. Én abban hiszek, hogy a magántulajdonnak kultúrateremtő ereje van. Azt akarjuk, hogy az embereknek saját otthonuk, megtakarításuk, földjük legyen.

Véleménye szerint a magántulajdon az egyetlen, amely segít az embernek azt a tulajdonságát legyőzni, hogy nyakló nélkül vegyen fel.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy amennyiben marad a kormány, akkor a magántulajdont fogja támogatni.

Orbán Viktor felidézte, hogy 7,1 százalékkal erősödött a magyar gazdaság. Mint ismert, ez a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves növekedése a rendszerváltás óta. Sőt, a miniszterelnök szerint 1977-ben növekedett ilyen mértékben a GDP.

A válságkezelés sikeres volt, ennek az az oka, hogy jó állapotban érte el Magyarországot a válság

– emelte ki a kormányfő.

A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy az amerikaiaknak van egy mutatójuk, ami a gazdaság komplexitását méri, ebben a rangsorban a világ tízedik helyén van el hazánk.

Az inflációról is beszélt a miniszterelnök, aki leszögezte, hogy sok helyen jóval rosszabbak a mutatók a magyarnál. Úgy véli ez a jövőben is így lesz, mert a klímapolitikát Brüsszel nem tudja kezelni.

Brüsszel olyan döntéseket hoz, ami az energiaárakat emeli. Ráadásul büntetik azokat, akiknek saját autója és ingatlana van, ez pedig egy adóemelés, ami szintén az inflációt fogja emelni

– fogalmazott. E mellett az infláció növekedéséért nagy mértékben a magas energiaárak a felelősek.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések