A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyolc migránst vett fel autójába az embercsempész, de pár kilométer után lebuktak Baján

Embercsempészés bűntette miatt vádat emeltek egy magyar férfival szemben, aki tavaly szeptemberben Baja külterületén nyolc szír és iraki migránst vett fel, hogy Ausztriáig vigye őket. Még Baján jártak, amikor a rendőrök tetten érték őket.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a gyáli férfi – az ügy vádlottja –  ismeretlen személy megbízásából arra vállalkozott, hogy az országba illegálisan bejutott migránsokat az osztrák-magyar határhoz szállítja.  Tavaly szeptember 14-én délután a mobiltelefonjára kapott GPS koordinátát és hangüzenetet követve, megbízójának utasítása szerint az 55-ös számú főút Baja és Csávoly közötti szakaszán egy földútra hajtott. A megadott találkozási ponton felvett nyolc szír és iraki migránst az autójába, és elindultak.

Alig tettek meg néhány kilométert, amikor a Készenléti Rendőrség járőrei az 55-ös számú főúton felállított ellenőrzési ponton tetten érték a magyar embercsempészt az autójába zsúfolt határsértőkkel.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá a személyautó elkobzását indítványozza. Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések