A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyon finom, régimódi sárgaborsó-főzelék: liszt nélkül is sűrű lesz


Tudtad, hogy a sárgaborsó-főzelék valójában nagyon finom étel? Csak hagyd ki belőle a rántást.


A sárgaborsó-főzelékbe teljesen felesleges a rántás, megfelelő főzési idő után ugyanis anélkül is keményre sűrűsödik. A borsót előző este alaposan mosd át mindaddig, amíg a ráfolyó víz már nem lesz habos, utána áztasd be. Ritkán előfordul, hogy a bab bő egy óra alatt sem fő meg: ekkor vagy a víz túl kemény, vagy a bab túl régi. Egy kevés szódabikarbóna hozzáadásával felgyorsíthatod a folyamatot.

Hozzávalók:

👉 50 dkg sárgaborsó
👉 4 babérlevél
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A borsót előző este mosd át, és háromszoros vízbe áztasd be. Másnap egy vöröshagymát apríts fel, és olajon futtasd meg. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy-két percig, majd add hozzá a leszűrt, lecsepegtetett sárgaborsót. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi pont ellepi, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, és lefedve, kis lángon, időnként megkevergetve kezdd el főzni. A keletkező habot szedd le róla, az elfőtt vizet pedig pótold, de nem kell végig mellette állni. A borsó bő egy óra alatt péppé fő. Az utolsó tíz-tizenöt percben már gyakrabban nézz rá, és keverj rajta egyet, hogy oda ne kapjon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések